zihinsel engellilerin eğititiminde yardımcı teknolojiler

 NAO Robot

NAO+robots+Red+and+Blue

zihinsel engelli bireyler veya çocuklara temel sosyal öğrenme beceri geliştirmek için tasarlanmış robottur.

İnsansı robotlarda en kompleks davranışlardan biri insan tepkilerini ölçüp buna uygun davranış geliştirebilmektir. Bu tarz davranışlar NAO tarafından kolaylıkla gerçekleştirilir. Robot insan etkileşiminde ‘sosyallik’ olarak adlandırılan bu davranış örünütleri NAO’un üstün donanımı ve kullanıcıya büyük kolaylık sağlayan yazılımı (Choregraphe) ile elde edilebilir. İşte NAO ile erişebileceğiniz bu tarz davranışlara örnekler:

Bir kinect sensör gibi el hareketleri ile insan varlığını anlayabilme
Yüz tanıma
Ses tanıma
Konuşma seslerini diğer seslerden ayırma
Duruma özgü karar verme

 Video:https://youtu.be/joQ6ox-ovuI

DynaVox EyeMax Sistemi


teknolojik-urunler-dynavox

DynaVox EyeMax Sistemi engelliler için teknolojik ürünler arasında. Bu buluş, felç, beyin felci ve inme hastalarının sözlü iletişime sadece gözlerini kullanarak katılabilmelerini sağlıyor. Kapsamlı bir göz takip sistemi kullanan cihazda, kullanıcılar ekrandaki klavyeyle temasta bulunabilir, kelime ve kalıplar girebilir. Bunlar daha sonra cihazın metinden konuşmaya çeviri yapan mekanizmasından geçer.

video:https://youtu.be/hZXugeyktGc

İStory Time

                              1
zihinsel engelli bireylerin ve veya normal çocukların akademik becerilerini, özellikle okuma becerileri dinleme ve okumayı anlam becerilerini geliştirmek için geliştirilmiş programdır. programda çocuk kütüphanesi bulunmaktadır.bulunan kitapların hepsi çocukların ilgilerini çekecek şekilde düzenlenmiş renki resimli çizgiler oluşturulmaktadır ve gerçek ses ile hikaye seslendirilmektedir.

 

Quiver eğitim uygulaması

home-colouring-ruby.jpgArtırılmış gerçeklik teknolojisini kullanan web 2.0 aracımız Quiver ile özellikler küçük yaş öğrencilerin 3. Boyut kavramını geliştirmek için kullanılabilir. Quiver kullanmak için üye olmanıza gerek yoktur. Quiver sisteminin web sitesindeki ücretsiz etkileşimli materyalimizi indirip telefon veya tabletimize yükleyeceğimiz uygulamayla materyalimizi gözlemlememiz yeterlidir. Akıllı telefon veya tabletinizin ekranında materyalinizde ki karakterin canlandığını hatta sizden gelen etkilere tepki verdiğini göreceksiniz. Quiver sisteminde indirebileceğiniz yüklü materyaller renksizdir. Yani indirip Quiver uygulamasıyla kullanacağınız materyallerle önce boyama çalışması yapıp daha sonra Quiver uygulamasıyla etkileşimli hale getirirseniz, siz materyali hangi renge boyadıysanız canlanan karakterde sizin boyadığınız renkte canlanacaktır.