otizim spektrum bozukluğu olan bireyler ve teknolojiler

Pogg

Pogg’un ne yapacağını seçtikleri çocuklar için mobil oyun. Konuşma patolojisinde de yararlıdır.

pog

Pogg küçük çocuklar için eğlenceli bir iPhone, iPad ve Android eğitim oyunudur. Her tür şeyi yapabilen küçük bir yeşil uzaylı Pogg’u canlandırıyor.  screen-3

 

Pogg, “Pogg şimdi ne yapmalı?” Sorusu üzerine kurulmuştur . Pogg,  “koş” yazadığında ve bir koşuya çıkacar. … “Pişir” yazıdığında yemek yapar!

 

Pogg’un tüm eylemlerini, her bir eylemi basmak için kolay bir ikon olarak sunan Resim Modu aracılığıyla da izleyebilirsiniz.

Bu uygulama konuşma terapisi (SLP), otizm, dil gelişimi ve kelime hazinesi oluşturma alanlarında özel eğitim alanında özel bir ün kazandı.

Pogg VİDEO:⇓

https://youtu.be/zZDBFK9gSMg

letter school

çocuklar için ABC Alfabe Öğreten APP Uygulamasıdır.

Uygulama, okuma ve yazma öğrenmek için bir araç olarak ebeveynler ve öğretmenler tarafından önerilen ve ödül kazanan uygulamadır. Alfabenin tüm harflerini nasıl yazacağınızı öğrenmek için oynanır: abc – xyz ve LetterSchool ile 1-10 arasındaki rakamlar vardır.  harf veya sayı başına dört heyecan verici oyun oynanır. Çocuklar oyun oynadıklarında harf ve rakam yazmayı öğrenirler.

  Bu app bir mektup öğrenme disko ışıkları, yıldızlar ve havai fişek ile harika bir parti olmak gibi. Her mektup bir sürpriz!

NASIL ÇALIŞIR?

1451173435_letterschool-free-write-abc1

 tüm 26 ABC harf ve rakamların şeklini, adını ve sesini keşfedin

Dokunun– harfleri ve sayıları yazmaya başlamak için noktaları öğren ve noktaları tıklatarak bitir

İz- onu takip ederek mektup yörüngesini öğren

Yazma- Bellekten abc ve rakamları yazarak bilginizi sınayın.

Özel özellikler – Büyük ve küçük harfler

– El yazısı eğitiminde en popüler üç yazı arasından seçim yapma

– Üç oyuncuya kadar kaydedilen ilerleme ve ayarlar

Letter school VİDEO:⇓

https://youtu.be/K7kKNGH08h8

 

BLUE ROOM

Otizmli çocukların fobilere sahip olması hiç de nadir değildir. Bu korkular bazen o kadar şiddetli olabilir ki, çocuklar otobüse binmek, mağazalara gitmek gibi sıkça karşılaşılan durumlardan tamamen kaçınmak durumunda kalırlar. Mavi oda bu nokta da otizmli bireylere fobilerini yenmeleri için imkan tanır.

Mavi Oda nasıl çalışıyor:

Bir çocuk ve bir psikolog, sanal gerçeklik animasyonu dört duvarının üzerine yansıtılan küçük bir odada bir araya gelir.

Bu, çocuğu 360 derecelik interaktif bir ekrana sokar ve otistik çocukların sıklıkla yapmak istemediği VR gözlükleri giymelerini gerektirmez.

Eylemi kontrol etmek için bir iPad kullanmakta olan psikolog, çocuğa, stres yaratan deneyimler simülasyonları yaparak, nefes egzersizleri yapmak gibi şeyleri yaparak, anksiyetelerini kontrol etmelerine yardımcı olabilmek için  çocuklara rehberlik eder.

Çocuk durumlarla daha rahat hale geldikçe, simülasyonların karmaşıklığı ve gürültü seviyeleri, gerçek dünyanın kilerle eşleşene kadar kademeli olarak artırılabilir

 

LOOK AT ME

Samsung tarafından geliştirilen,otizmli çocuklar için hem iletişim becerilerini geliştiren, hem de eğlenmelerini sağlayacağı bir mobil platformdur.Otizmli çocuklarda insanlarla göz teması kurma konusunda zorlanma problemleri yaşanabiliyor. Bu da ileride otizmli bireylerin yaşamlarını etkileyebilen bir sorun olarak gösteriliyor. Bazı araştırmalar da otizmli çocukların akıllı cihazlarla etkileşimden hoşlandıklarını gösteriyor.Uygulamayı kullanan çocuklar, Samsung cihazlarının kamerasıyla karşılarındakinin duygu durumunu anlayabiliyor ve yüzleri hatırlayabiliyor.