Teknolojiler

Özel Eğitimde Teknolojiler  spongeybob

  • Görme Engelli Öğrenciler için Teknolojiler

Braille display:(Kabartma Monitör) 40 karakter ekranı gösterir, 6 nokta yada 8 nokta kabartma özelliği ayrıca üzerinde bulunan braille klavye ile bilgisayarı kullanma ve yazma olanağı sağlar.20 karakterli kabartma monitörüyle gelişmiş bir cep telefonu olma özelliğinin yanında hesap makinesi, not defteri, ajanda ve güçlü bir data bankası işlevi görmektedir.görme engeliler için tasarlanmış olan bu cihaz bilgisayar ekranındaki yazıları kabartma yazıya çevirme bilmektedir.

brailliant-32-1ELBRAILLE,  görme engelli veya hem işitme hem görme engelli bireylerin işyerlerinde evlerinde veya yolda sürekli internet bağlantısında kalmaları için tasarlanmış  kabartmalı ve konuşan bilgisayardır. ElBraille ayrıca, ses veya metin notları oluşturma, ses içeriği dinleme gibi popüler eylemleri gerçekleştirmek için özel olarak tasarlanmış bir dizi uygulama da içeriyor  .

  •  İşitme Engelli Öğrenciler İçin Teknolojiler

Giyilebilir Parmak Okuyucu

teknolojik-urunler-parmak-okuyucu

Engelliler için teknolojik ürünler başında giyilebilir parmak okuyucu var. Bu ürün, metinleri okumanıza yardım eden giyilebilir bir alet. İki işlevi var. Birincisi, görme bozuklukları olanların bir kitaptaki veya elektronik cihazda basılı olan metinleri okumalarına yardım etmek. Ayrıca, tercüme aracı olarak da kullanılabilir. Bunu parmağınıza taktıktan sonra her seferde tek bir satırı işaret etmelisiniz.

  • otizmli çocuklar için teknolojile

Otistik çocukların Sosyal Etkileşim ve iletişim becerilerini geliştirmek araştırmalarda kullanılmıştır.uherts_368018017411-min.jpgKaspar, Hertfordshire Üniversitesinde çalışan Dr Kerstin Dautenhahn ve ekibi tarafından 2007 yılından bu yana geliştirilmeye devam edilen otizmli bireylere yardımcı olmaya çalışan bir robot. Bu robot yani kaspar bireylerin özellikle sosyal yönlerini geliştirmeye çalışıyor bu sebeple ona sosyal robot kaspar adı verilmiştir.

 

png_music_by_chicalatina1010-d3e262l